top of page

Thu, Nov 25

|

Webinar

Varmt välkommen till den årliga konferensen i KBR den 25 november 2021 med fokus på kompetensutveckling!

Registration is Closed
See other events
Varmt välkommen till den årliga konferensen i KBR den 25 november 2021 med fokus på kompetensutveckling!
Varmt välkommen till den årliga konferensen i KBR den 25 november 2021 med fokus på kompetensutveckling!

Time & Location

Nov 25, 2021, 12:30 PM – 4:00 PM GMT+1

Webinar

About the Event

Nu är det dags att boka in den årliga konferensen i KBR 2021! I vår ansats att hela tiden utveckla både verktyg och användningsområden har vi valt att arbeta vidare med ett område som många av oss brinner för: kompetensutveckling. Vi vet ju att - oavsett hur bra rekryteringsprocesser vi än har - hittar vi inte alltid en person som matchar alla våra krav. Vi måste då jobba att utveckla våra nya medarbetare. Vi vet också att uppdrag och roller ständigt utvecklas och att vi måste få våra medarbetare att följa med på den resan. Därtill kommer utmaningen med brist på personal inom många områden. Hur kan vi då ta tillvara på de personer som finns på den befintliga arbetsmarknaden och utveckla dem för att långsiktigt möta de krav som ställs? 

Allt detta ställer krav på våra processer och verktyg avseende:

• Hur vi specificerar och dokumenterar våra kompetensbehov.

• Hur vi mäter och inventerar befintlig kompetens och gör en gap analys.

• Hur vi arbetar med att utveckla kompetensen.

Inom KBR differentierar vi mellan formell och faktisk kompetens och specificerar som faktisk kompetens kunskap, analytiska förmågor och personliga egenskaper. De sista två områdena omfattas av kompetensmodellen. Det utvecklingsarbete vi gjort under året har fokuserat på utveckling avseende de 34 kompetenser som specificeras på kompetensmodellen. 

För att underlätta för chefer som vill föra dialoger med sina medarbetare avseende deras utveckling har vi för var och en av kompetenserna tagit fram:

• Förslag på coachande frågor

• Förslag på utvecklingsaktiviteter

I samband med den årliga konferensen kommer vi presentera detta material och hur vi tror att det bäst används. Vi kommer också att presentera vår nya samarbetspartner, Comaea och titta på hur de arbetar med kartläggning och utveckling av andra delar av kompetensen såsom utbildning och kunskaper - aspekter som omfattas av KBR, men inte fångas upp av kompetensmodellen.

Det praktiska…

Aktiviteten kommer även detta år genomföras digitalt, nu med hjälp av vår samarbetspartner Comaea den 25 november kl 12.30-16.00. Samtliga licenskunder kan anmäla upp till tio deltagare så passa på att bjuda in dina HR-kolleger för att få ut så mycket som möjligt av eftermiddagen. Självfallet kommer vi att skapa möjlighet att ställa frågor eller komma med synpunkter via mejl

Varmt välkommen!

Malin Lindelöw & Comaea

Share This Event

bottom of page